söndag 3 april 2011

"Lill-toan"

Våran "lill-toa" eller "kult-toa" som vi också kallar den, ska få sig en uppfräschning! Det är knappt så jag vågar visa er "före-bilder" denna gång men men... Hoppas "efter-bilderna" blir desto finare.


I fredags när jag var ledig så rensade jag ut allt, hylla, krokar toapappershållare mm. Jag knackade bort kakelplattorna ovanför handfatet, tog bort golvlisterna och målartvättade tak och väggar.

Vi har väntat med att göra någon renovering här för att vi vid en ev utbyggnad nog tar bort denna toa helt. Men nu har vi kommit fram till att det nog dröjer några år så nu blir det en uppfräschning så länge.

Det gamla porslinet i form av handfat från Ifö och wc-stol Ido ska få vara kvar! Så det blir lite kult-status här fortsättningsvis också. Förövrigt blir det vita väggar (ev en vägg i annan färg) rutigt klinkergolv vita golvlister mm. Fortsättning följer...


Här kommer det ett ordentligt vårregn idag. Yes! Nu försvinner nog all smutsig snö! ...och så passar det väldigt bra att fixa med ett inomhusprojekt idag. :-) Ha en jättebra söndag! Kram Anna

11 kommentarer:

Emma sa...

Vad roligt att kunna bevara det gamla, toastolen är ju jättefin!
Ha en fin dag.
Kika gärna in hos mig, jag har en liten utlottning.

Kram Emma

Lena sa...

Vad bra att ni behåller toa och handfat, det är jättefint.
Låter också som om det rutiga golvet passar bra till det gamla porslinet!

Här är också en perfekt dag för inomhusprojekt. Har just målat det sista på en stol, nu målar jag träskivor som ska bli hyllor på balkongen.

Ha en bra dag!

Lena

vi i villa ville kulla sa...

Hallå där!Javisst är det kul att använda gammalt men nytillverkade eluttag!Vi var på K-rauta i jkp och köpte våra ca pris mellan 200-300 kr /uttag våra är ju infällda uttag.Märket heter Renova.
Kraaam Lotta....

Jenny sa...

Hej Anna!
Vad bra att ni sparar handfatet och toan, de är ju jättecoola ju:)

Ser fram emot att få se efterbilderna sen!

Ha en trevlig kommande vecka!

Kraam Jenny

Johanna sa...

Vad spännande att se hur "lilltoan" kommer att bli, superfint med det gamla handfatet o den gamla toalettstolen!! Här kan jag ju få lite inspiration till vår "lilltoa" du har så väldigt bra smak=) Ha en bra vecka o lycka till med renoveringen!! Kram
Johanna

Anette sa...

Hallå! Så spännande att se fortsättningen=)
Kram/Nettan

Jane sa...

Hej Anna,

Har två förslag på klinker till golvet, antingen vitt med svarta passbitar mellan eller plattor från Marrakech, dyra men här går det ju åt så lite så man kan lägga på lite på kvadratmeterpriset.

Millygarden sa...

Hej jag bor också i ett 20-tals hus men icke fanns det så fint orginalporslin kvar här inte! Superfint.....din toa kommer bli jättefin med ny färg och lite piff.

Kram Marina

A House With A View sa...

Åhh vad spännande att se vad ni hittar på i badrummet!! Jag gjorde en budgetvariant i ett av våra badrum och det blev verkligen en heeelt enorm skillnad!! Tänk vad lite målarfärg och lite nya detaljer kan göra!!

Stoooooooooooor torsdagskramiz aka

ansku sa...

Hej,

Åååå vilken fin toastol och handfat!! Kommer att bli sååå vackert! Vi har också en gammal bullig toastol på wc:n i källaren, toan är så liten att det finns enbart toastol i den toaletten :)

Kram Ansku

Fransk inredning sa...

Superfint tycker jag ,helt rätt! Lämnar ett avtryck innan jag drar vidare Kram Susanne