söndag 29 augusti 2010

Väggpanel

Hjälp!
Går och funderar på hur vi ska klä innerväggarna i vårt nya uterum. Det lutar åt att det blir en vit liggande panel av finsågad råspont. Fick se den här väggen i butiken "Rum o Kök" i Karlstad (som förövrigt har mycket fina saker) och gillar hur de blandat olika bredder på bräderna.

Tror det blir typ så... eller om man kanske ska ta 120 mm eller 145 mm på alla bräder? (Vi har ju inte någon "hel vägg". På tre väggar är det ju mest fönster så där blir det ju enbart under och över fönstren. Och väggen in till huset är det en pardörr). Kanske skulle ha tapet på de tre fönsterväggarna och ta panel på väggen mot huset. Ja så där håller funderingarna på inne i huvudet... Vill ha en mix av lantligt och new england-stil.
/Kram på er! ...och TACK till er som hittat in här och lämnat kommentarer. Det är såå kul och det inspirerar!!! :-) Anna

7 kommentarer:

The Secret Garden sa...

Hejsan, har precis hittat hit. Alltid roligt att hitta nya bloggar. vad det gäller valet så är det svårt när man inte är på plats. Ofta så känner man, innerst inne liksom, vad som blir bäst. Men visst kan det vara knepigt när man har många alternativ som skulle passa.

Ha det gott!

Graadskan sa...

Hej Anna!

Hittade hit för första gången idag! Skoj med nya bekantskaper i bloggvärlden!

Vilket fantastiskt fint hus ni bor i! Å uterummet/verandan blir ju ett riktigt fint tillskott!

Det ska bli ett rent nöje att följa dig framöver!

Kram Camilla

Jenny sa...

Hej Anna!
Kommer bli jättesnyggt med liggande panel!

Ser fram emot bilder senare:)

Kraam Jenny

Huset vid ån sa...

Vilken fin o mysig blogg du har, nu måste jag kika runt mera......Lycka till med huset! Kram Therese

Huset vid ån sa...

Hej Anna!
Tack för dina vänliga ord inne hos mig.
Du undrade när vårt hus är byggt och det byggdes 1917.

Ditt hus är så fint, det ska bli både spännande o roligt att besöka din hemtrevliga blogg!

Ha en Trevlig Torsdag! HöstKramar Therese

Jane sa...

Hej Anna! Bra/snyggt jobbat! Eftersom/om det rör sig om små (och smala?) väggpartier så skulle jag föredra stående panel. En bräda på höjden motsvarar kanske 20 små brädbitar på längden så det blir mycket pusslande med småbitar. Å andra sidan verkar det som ytorna egenligen bara finns under fönstren och i så fall är det nog hugget som stucket! Vad du än beslutar blir det nog hur snyggt som helst! Det ser dessutom ut som om panelen på inspirationsbilden inte bara är av olika dimsnsioner utan också har ohyvlade kanter för att ge ett mer ´rått´ intryck, snyggt men hur åstadkommer man det? Jag röstar på pårlspont för min del!Kram, Jane

Jane sa...

Hej igen!
Såg att du hade Atmosphere/Ingrid med i din blogglista. Hennes butik ligger inte långt ifrån mig - ett stenkast från Linnégatan i närheten av Linnéplatsen. En del av sortimentet finns även i butiken Alvhem på Olivedalsgatan som inriktar sig på homestyling och bostadsmäkleri. Butiken på Rosengatan är bara öppen på helger. Jag var inne och handlade en jättefin linnekudde på Alvhem för två ceckor sedan. Säg till när du kommer till Göteborg så kan vi planera in ett besök i hennes butik. Det är ett härligt/charmigt kaos i denna butik som du bara måste se! Hittar man inget just då kan man prata inredning och ta för sig av kaffe och mandelskorpor - ett mysigt stopp på söndagspromenaden.