söndag 6 april 2014

Runt fönster

Vårat hus har alltid sett lite enögt ut, tycker jag. Funderat länge på att sätta in ett fönster på höger sida av farstukvisten, se bild. Det är inte en så bred vägg som på vänster sida. På insidan finns trappan till övervåningen.

Tror att ett runt fönster skulle bli fint. Har tittat på fönster som är ca 80 cm i diameter och måttet på utsidan inkl foder ca 100 cm. Antingen med en bred stående mittspröjs eller med ett kors, se bilder nedan.
Eller passar det bättre med ett likadant fönster som vi har på vänster sida, eller kanske någon annan form? Skulle vara kul att höra vad ni tycker!7 kommentarer:

Jenny sa...

Hej Anna!
Ja, det skulle bli fint med ett fönster även på högra sidan av huset. Jag skulle nog sätta in ett fyrkantigt, smalt fönster, fast ett runt hade nog varit fint också:)

Kraam Jenny

Marie maräng sa...

Hej tjejen!

Så kul att höra ifrån dig!
Jag är nog inte rätt person att tycka eftersom jag är extremt symmetrisk person...

Önskar dig en fin start på den nya veckan!
Kram Marie

Jenny sa...

Hej! Tycker att ditt hus är jättefint utan fönster, som det är! Dessutom anser jag att runda fönster hör mer till funkis, dvs 30-tal. Om du ändå sätter in ett fönster skulle jag tycka att det vore finast med ett äkta originalfönster. Med äkta spröjs, munblåst glas och inte så grova plåtdetaljer som de på bilden. Ett litet, kanske liggande rektangulärt som sitter i liv med det andra fönstrets överkant. Det finns tex på Nacka byggnadsvård, Gysinge, Blocket osv. Ja, nu fick du veta vad en arkitekt och byggnadsvårdare tycker;) Lycka till!

Marie maräng sa...

Önskar dig en fin fin påskhelg!
Kram Marie

Marie maräng sa...

Tjingeling!

Hoppas allt är bra med dig!

Önskar dig en fin helg!
Kram Marie

Pauliina sa...

Hej!

Så vackert hus ni har!
Vi bor också i ett 20-tals hus som vi ska behöva måla utvändigt nu, ni har en underbar gul nyans på ert hos, vad e det för färg (färgkod) ?

Anonym sa...

Hej! Får jag fråga vad eran gula nyans heter och vad ni målade med för färg? fullkomligt älskar den!! ska måla mitt hus snart och vill att det ska se ut så där! Om du ser detta och har möjlighet att svara så skulle jag bli jätteglad :) Mvh Rhobin.

Rhobinlindholm@hotmail.se