fredag 8 oktober 2010

Bockbord, del 2









Idag när jag kom hem står min sambo och slipar bordskivan till vårt bockbord. Han hade en ledig dag och vi hade pratat om att vi borde fixa till bordsskivan nu innan det blir för kallt att stå ute och slipa. Man blir ju bara så glaaad! :-)
Så nu ska äntligen bordet vi köpte i vintras bli helt klart! (Se under etikett "möbler" hur det såg ut när vi köpte det). Nu återstår bara för mig att behandla skivan. Skulle vilja se om man kan behålla lite av trästrukturen och behandla med typ vitolja, vitsåpa, luta eller vitvaxa eller något sånt. Har ni något tips är jag jätte tacksam.
Sen kan man ju alltid måla det vitt precis som jag gjort med resten av bordet om det inte blir bra. En färdigbild kommer förhoppningsvis nästa vecka.

Så här ser det ut utan bordsskiva...


Ha en jättebra helg! Kram Anna

12 kommentarer:

Linnea sa...

Hej Anna, vilken underbar man du har som bara gör,,,hoppas att du får en underbar höstdag och jag blir så glad när du besöker min blogg.

Höstiga kramar från Helena

Linnea sa...

Hej det är jag igen,, jag lade till mig som följare av din blogg :)

Kram

Jenny sa...

Hej Anna!
Åh vad fint bordet blir!

Ha en fortsatt trevlig helg:)

Kraam Jenny

Norregård sa...

Kommer bli superfint!!

Kram Malin

Stina sa...

Vackert!:-)
Stina

Jane sa...

Det blir en väldigt vacker plats!SÅ fina stolar och det bordet till för att inte tala om de fina fönstren med allt sitt ljus!

Har inget tips gällande skivan men bara den tål vätskor bra! Fast det finnas ju många fina vaxdukar numera som man kan ha på till vardags!
Kram, Jane

Huset vid ån sa...

Åh, vad fint o hemtrevligt det ser ut! Älskar din lantliga stil....

Må så gott!
Kram Therese

Designe sa...

Åh vilket underbart bord! Vackert underrede och superfina skivor som ovansida! Nu måste jag länka dig så jag hittar hit...tappade bort dig ett tag! Kram :)

Huset vid ån sa...

Kikar in o önskar dig en Trevlig helg!

Kram Therese

Mjuka sa...

Kikar in lite snabbt, en ny blogg för mig!!
Ha en härlig lördag
kram Malin

Jenny sa...

Hej Anna!
Missade Idol igår..

Tack för att du är med o tävlar hos mig!

Ha en trevlig söndag!

Kraam Jenny

IKT i min vardag sa...

Hittade nyss hit och sitter nu och beundrar ert vackra hus. Helt ljuvligt och vilket underbart rum som bordet ska få bo i.


Linda :)